ZSVF rövidfilmek a második napról - Corn & Soda

ZSVF rövidfilmek a második napról

A mindkettőnk tetszését elnyerő Mi ez a cirkusz? után, négy kisfilm következett a versenyprogramban. Közülük van olyan is, ami Zsigmond Vilmos díjat érdemelt.

Angeltown (2016)

Forrás: ZSVF Facebook

Az angyalok városában játszódó amerikai rövidfilm, egy koreai Marilyn Monroe imperszonátor életébe ad betekintést. Az amerikai álmot kergető fiatal lány, azon vívódik, haza térjen-e az őt többször is invitáló családjához. A főszerepet játszó Greena Park, mesterien alakítja a belül szenvedő, kifelé maszkot viselő karaktert. A zsűrinek is elnyerte a tetszését, hiszen Zsigmond Vilmos díjat kapott. Készítője, Nancy Liu nem tudta személyesen átvenni, ezért videó üzenetben köszönte meg a megtisztelő díjat.

Értékelés: 70/100 A film gyönyörű vizuális képi világa mellett, a főszerepet játszó koreai színésznő remek alakítását láthatjuk.

Mafab, IMDb: N/A

Limbo (2016)

Forrás: Hellas Filmbox Berlin

A 2016-os görög-francia koprodukcióban 12 kisgyerek kapta a főszerepet, akik azt gondolják 13. társuk fehér bőre és szőke haja miatt halott. Félnek tőle, amiért nem olyan mint ők, csak halott fiúként emlegetik, hogy ne hozzon rájuk rosszat, elviszik a partravetett haldokló bálnához. A különleges gyerek egyfajta messiás karakter, akit nem fogad el a nép és a halálát akarják.

„A leopárd feküdjön kecskével.

A farkas éljen a bárányok között.

És az ifjú nekik majd utat mutat.”

Értékelés: 60/100 A kisjátékfilmet fekete fehérben látjuk a vásznon, de számomra a történet komorsága miatt, nem is igényel színeket. Dicséretes a gyerekek fegyelmezett alakítása ebben a nehéz, nem gyermeknek szóló filmben.

Mafab: 56

IMDb: 6.1/10

Utolsó esély (2016)

Forrás: IMDb

A 2016–os hazai rövidfilm egy bokszolóról szól, aki nem üthet. A hatalmas paradoxon hátterében a fiú edzője áll, aki megtiltja neki, hogy bárkinek visszaüssön, ha szóváltásba keveredik.

Értékelés: 30/100 A 4 perces alkotás, semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem.

Mafab, IMDb: N/A

Parafrázis (2014)

Forrás: ZSVF Facebook

Chilton Flóra a Budapesti Metropolitan Egyetemet képviselve, 2014–ben az ország egyik sokak által ismert színésznőjét, Sárközi-Nagy Ilonát választotta, filmje női főszereplőjének megformálására, pontosabban a nő, mint olyan megjelenítésére. Wettl Mátyás zenei aláfestésében egy férfi monológját hallhatjuk, miben a női lélekről beszél. Szerelme híres festmények parafrázisaként jelenik meg előtte, kitől  személyes találkozásukkor végzetes visszautasítást kap.

Értékelés: 80/100 Kevés film szól arról, hogy egy férfi mit él át ha elutasítást kap. Hogyan gondolkodik a szerelemről, elhagyásról. Ebben az érdekes alapkoncepcióban,  Leonardo legendás hölgyeit megformálva erős női jelenléttel hozza, a szóban forgó ideát Sárközi-Nagy Ilona.

Mafab: N/A

IMDb: 7.2/10

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Zsigmond Vilmos Díj – Giorgios Karvelas: Limbo […]