ZSVF versenyfilmek 2020: csütörtöki kisjátékfilmek - Corn & Soda

ZSVF versenyfilmek 2020: csütörtöki kisjátékfilmek

Sajnos az előző két kisjátékfilmes előadásra, ahogyan a kísérleti filmes blokkra szintén, nem tudtam eljutni, de a csütörtöki etapról alább elolvashatjátok összefoglalónkat.

Adela:

Egy öreg, csúnyácska, túlsúlyos, leszbikus uszodai pénztáros szánalmas próbálkozása karácsonykor, hogy tinikori barátnőjével újra összejöjjön.

Iszonyatosan depresszív egy alkotás. Rég láttam annál szomorúbb képet, mint mikor egy uszodai öltöző karácsonyi fényekbe adja a helyszínét annak, ahol egy öreg nő magához nyúl. Őszinte leszek, nem szép látvány, és operatőri szempontok szerint sem nyújt túl sok pluszt az Adela.

Értékelés: 50/100 A színészi munkák egész profik és a nyomorult élethelyzetet tudták úgy ábrázolni, hogy átjöjjön, de a történet, a képi világ finoman szólva is közepes.

MAFAB/IMDb: NA

Moonrise Carcosa:

Egy furcsa és elhagyatott világban, ahol úgy tűnik, nem létezik az idő, egy tanácstalan fiú próbál megküzdeni anyja elvesztésével.

A film hivatalos leírásánál nem lehet jobban összefoglalni a történetét. Őszintén szólva még bele is aludtam. Nehéz elképzelni, hogy egy 15 perces produkció is lehet vontatott, pedig ez az.

Értékelés: 30/100 Ebben még a színészek munkája sem volt valami megkapó. Volt benne néhány szép kép, amire kaphat pontot, de ennyi.

MAFAB/IMDb: NA

Jesenji Valcer/Autumn Waltz:

Forrás: prozaonline.com

Egy fiatal házaspár megpróbál kiszökni a milicisták által terrorizált városukból, de agresszív, infantilis felfegyverkezett barmokba ütköznek a határon.

Az előző két borzadály után felüdülés volt egy olyan rövidfilm, aminek értelme is van. Egy olyan szürreális világ tárul elénk, aminek a borzalmait nehezen lehet feldolgozni. Csak 19 perc az egész, mégis sokkal több mond, mind néhány egész estés alkotás.

Értékelés: 90/100 10 pont levonás járt azért, mert nem volt merszük még naturalisztikusabban bemutatni azt a brutalitást, amit a ’90-es években a balkán államokban élők kénytelenek voltak átélni.

MAFAB: NA

IMDb: 8.4/10

These Broken Wings:

Forrás: Renderyard

Carl átlagos angol fiatal. Hétvégente iszik, bulizik és szereti gyönyörű barátnőjét. Ám az egyik bulis hétvégéjük balesettel ért véget.

Ezerszer hallott történet, mégsem halljuk eleget. Egy olyan elmesélése ez az intelmeknek, amit még a sulikban is vetíttetnék. A lényeg, ha piáltál, vagy beszívtál, inkább hívj taxit!

Értékelés: 80/100 Értékes történet és jó feldolgozás, de az elmesélés módja miatt túl hamar leesik a nézőknek, hogy miről van szó, így végül talán nem üt akkorát, mint amekkorát egyébként tudna. Ettől függetlenül még így is elég erős.

MAFAB: NA

IMDb: 7.7/10

XVII:

Daniel, az idős üzletember megszáll egy hotelban, ahol megismerkedik a fiatal Monikával, aki megváltoztatja az életről való gondolkodásmódját. Később sajnos az egész igen szerencsétlenül ér véget Danielnek.

Nagyon misztikus akar lenni a film. Olyannyira, hogy a néző nem is érti mit nézett végig. Se füle, se farka az egésznek. Öncélú művészieskedés.

Értékelés: 30/100 A szép képekre és a hangulatra kapott csak pontokat.

MAFAB/IMDb: NA

Ez is tetszeni fog...