Under the Dome S03E01-02 - Corn & Soda

Under the Dome S03E01-02 – epizódismertető

Megérkezett az Under the Dome harmadik évada. Nekem már az első és a második évadnál is rezgett kicsit a léc, de a harmadik évad kezdete is elég érdekesre sikeredett. Hogyha emlékeztek, akkor ott ért véget a sorozat, hogy Barbie egy barlangon keresztül próbálta kivezetni a népet a félelmetes búra alól. A harmadik évad elején egy időre úgy tűnt, hogy ez sikerült is neki, aztán a dolgok érdekes irányt vettek. A továbbiakban spoilereket olvashattok!

Emlékeztek Melanie-ra? A mostani részekben a lány irányító szerepet kapott, amitől egyre inkább azt érzem, hogy minimum egy természetfeletti lénynek kell lennie ahhoz, hogy valami értelmes süljön ki a sorozatból a végére. Már feladtam, hogy a könyv között párhuzamokat vonjak, hiszen a sorozatnak már túl sok köze nincsen Stephen King könyvéhez.

under-dome-season-3-spoilers

Az első részben a szereplők bebábozódtak, és egy alternatív valóságba kerültek. Melanie ezzel akarta véghez vinni ördögi tervét, azonban Julia és Big Jim megakadályozták a végrehajtásban. Az érdekes az, hogy a bebábozódás során kaptunk pár új szereplőt is, akiknek szintén közük lehet a háttérben megbúvó eseményekhez. Így lett Barbie-nak egy új barátnője és megjelent egy őrült pszichológus is, aki azt hiszi, hogy beleszólhat mindenkinek az életébe.

Under-the-Dome-season-2-Blu-RayBarbie, Joe és a többi szereplő egy évnek érzékelte az alternatív valóságban eltöltött időt, miközben a bábokban pihentek. Mivel Julia és Big Jim nem jutottak át oda, ezért őket halottnak hitték. Azonban a két epizód végén Big Jim elpusztította a tojást, így szereplőink újra felébredtek a bura alatt. Úgyhogy kezdődhet újra a probléma megoldása.

A kérdés az, hogy a bura tényleg jót akar? Meg akarja védeni valamitől az ott lakókat? Lehetséges, hogy Melanie földönkívüli lény? Nagyon reméljük, hogy ebben az évadban választ kapunk minden kérdésünkre.

IMDb: 6.9

MAFAB: 70%

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] után az a nyugtalanító érzés fogott el, hogy ismét egy olyan sorozatot fogok nézni, mint A Búra alatt. Amiatt a Stephen King feldolgozás miatt még mind a mai napig olyan tagadásban élek, mint egy […]