Cursed - egy átkozottul jó regény piszkosul menő illusztrációkkal - Corn & Soda

Cursed – egy átkozottul jó regény piszkosul menő illusztrációkkal

Augusztusban magyarul is megjelenik a noir képregényeiről ismert művész, Frank Miller és szerzőtársa, Thomas Wheeler Cursed – Átkozott című illusztrált regénye, amely alapján a NETFLIX saját gyártású azonos című fantasy sorozata is készült.

Cursed – Átkozott. Forrás: Libri/Netflix.

A regény és a sorozat bár a fantasy-világok külső jegyeit viseli magán, sokszor inkább Frank Miller képregényeinek véráztatta látványvilágára emlékeztet: a varázslatos fantasztikumot olykor ugyanis kegyetlen vérontások árnyalják.

A történetről röviden

Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány elmenekül. A vörös paladinok azonban lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.

Nimue szövetséget köt egy jóképű, Arthur nevű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat, és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért és felfedezni a sorsát övező titkot.

A szerzőkről

Frank Miller az egyik legbefolyásosabb és legtöbb díjjal büszkélkedő alkotó a képregények és filmek területén. Miller a saját papírmozija alapján készült Sin City című film társrendezője és a 300 című képregénye alapján készült, azonos című film producere. Több munkáját jelölték Arany Pálma-díjra, valamint alkotásai elnyerték az Eisner-díjat a legjobb író-rajzoló, legjobb képregény-reprint, legjobb rajzoló, legjobb borítórajzoló, legjobb limitált sorozat és legjobb novella kategóriában. 2015-ben Millert felvették az Eisner Képregények Hírességek Csarnokába az eddig elért szakmai eredményeiért.

Fotó: Sophy Holland.

Thomas Wheeler forgatókönyvíró, producer és show-runner, valamint a The Arcanum című regény szerzője. Az ABC csatorna Empire, valamint az NBC csatorna A köpeny című sorozatainak executive producere és alkotója. Ő írta az Oscar-díjra jelölt Csizmás, a kandúr című animációs filmet, valamint A LEGO Ninjago: Filmet is.

Thomas Wheeler – Frank Miller: Cursed – Átkozott (Budapest: Libri, 2020)

Megjelenés: 2020. augusztus 14.
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Oldalszám: 460
A könyv alapján készült sorozat július 17-étől elérhető a NETFLIX oldalán.

Ez is tetszeni fog...